Nahajate se: Domov: / Novice / Razposajeni otroci na Portovalu pregnali dež

Razposajeni otroci na Portovalu pregnali dež

Agencija za šport Novo mesto, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Slovenska olimpijska akademija sta tudi letos poskrbela za športno – zabavno druženje v olimpijskem duhu. Na stadionu Portovald je namreč danes (četrtek, 5.5. 2016) potekala jubilejna, 10. Mini olimpiada, ki se jo je udeležilo 222 otrok iz Vrtca Ciciban (enote Ciciban, Labod, Marjetica, Najdihojca in Kekec) ter obeh vrtcev ob osnovnih šolah, Stopiče in Brusnice.

Otvoritveni protokol, ko so otroci s pomočjo Rosane in Bojana iz OKS-a spoznali olimpijske simbole – olimpijski ogenj, zastavo in himno – so nekoliko še motile drobne dežne kaplje. A že nekaj minut zatem, ko so se razigrani mali nadobudneži v spremstvu vzgojiteljic in s pomočjo atletov in atletinj AK Krka (Karla Ljubi, Kristina Krnc, Ahac Moretti in Blaž Brulc) ogreli s tekom in razmigali svoje telo z nekaj vajami, pa se je izza oblakov pokazalo sonce.

Zatem so se otroci preizkusili v različnih disciplinah, prilagojenih njihovi starosti in zmogljivostim. Tako so se zabavali v štafetnih igrah, pretekli so 200 metrov, skakali v daljino in metali vortex. Na koncu so – ker so bili prav vsi, ki so sodelovali, zmagovalci! - prejeli zaslužene medalje in priznanja.

mini-olimpiada-1 mini-olimpiada-2

Nahajate se: Domov: / Novice / Razposajeni otroci na Portovalu pregnali dež

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information