Nahajate se: Domov: / Rudolfovi tedni športa 2012 / Program / Športno društvo Sani

Športno društvo Sani

logo drustva Sani
PREDSTAVITEV CHEER PLESA IN DAN ODPRTIH VRAT PLESNO-NAVIJAŠKE SKUPINE DAISY GIRLS

DAN:Sobota, 7. april 2012, med 10. in 13. uro

LOKACIJA: Športna dvorana Marof - Aneks C

Opis programa društva

Plesno – navijaška skupina DAISY GIRLS deluje pod okriljem Športnega društva SANI Novo mesto že več kot 5 let. Čeprav se zasedba spreminja (od začetkov pa do danes vztraja le še peščica deklet), pa je namen od vsega začetka enak: druženje in krepitev prijateljskih vezi ob plesnih ritmih, kakovostno preživljanje prostega časa mladih plesalk, njihov osebni in telesni razvoj, krepitev vrednot, ki so se v komercializaciji in profesionalizaciji športa porazgubile. Nastopi Daisyk na tekmah košarkarjev Krke in drugih športno – zabavnih prireditvah so samo še nagrada in spodbuda dekletom za nadaljnje delo.

V sklopu Rudolfovih tednov športa 2012 si želimo tovrstno dejavnost (cheer ples z elementi latina, aerobike in hip hopa) predstaviti širši javnosti in za aktivnejše udejstvovanje v skupini navdušiti še kakšno od energičnih mladenk v Novem mestu ali okolici.
Dejstvo je, da tovrstnih plesnih skupin v naši regiji ni prav veliko, cheer ples pa kot plesna zvrst tudi šele v zadnjih letih pridobiva na prepoznavnosti, za kar je v veliki meri zaslužna Cherleading zveza Slovenije, v katero je vključeno tudi Športno društvo SANI Novo mesto.

Dne 7.4. 2012 med 10. in 13. uro bo trening Daisy girls odprt za vse, ki jih zanima tovrstna dejavnost. Ob obveznem ogrevanju v plesnih ritmih (plesna aerobika) in strečingu bodo dekleta odplesala nekaj koreografij, ki so se jih naučila v zadnjem letu dni, obiskovalcem in obiskovalkam pa bomo predstavili tudi osnove navijaškega plesa, skoke, učenje nekaterih plesno – navijaških gibov in podobno.

Plesna delavnica z osnovami navijaštva bo trajala približno eno uro, če bo zanimanje s strani udeležencev, pa se bomo skupaj naučili tudi del kakšne od koreografij.

V sklopu RTŠ se lahko dogovorimo tudi za promocijski nastop skupine na katerem od dogodkov, ki bodo še potekali v sklopu RTŠ 2012.

Nahajate se: Domov: / Rudolfovi tedni športa 2012 / Program / Športno društvo Sani

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information