Nahajate se: Domov: / Rudolfovi tedni športa 2010 / Program / Miting mladih

Miting mladih

LOKACIJA: Stadion Portovald

DAN: 16. april ob 17. 00

Miting mladih v okviru Rudolfovih dni

Razpis - Atletski miting
Rezultati - Atletski miting
Povzetek Atletskega mitinga

Včeraj je na novomeškem stadionu Portovald potekal miting mladih, pod okriljem Atletskega kluba Krka, v okviru 4. Rudolfovega tedna.
Tekmovanje je lepo uspelo, bilo je tudi veliko prijav (okoli 200 prijavljenih malčkov in približno 300 štartov) – udeleženci iz Dolenjske. Tekmovali so od najmanjših starostnih kategorij pa do kategorije U14.
Poleg veliko nasmejanih obrazov mladih in perspektivnih tekmovalcev ter tekmovalk, ni manjkalo dobre volje tudi pri organizatorju in sodnikih, brez katerih tekmovanja ne bi mogli izpeljati. Program oz tekmovanje je napovedoval novomeški atletski trener Andrej Jeriček, ki se je v tej vlogi zelo dobro znašel.
Za popestritev so razpisali tudi tekmovanje v teku na 60m za mame in očete. Nekaj staršev se je upogumilo in nastopilo, za kar jim čestitamo.

Zelo pa so se izkazali naslednji tekmovalci:

V kategoriji deklic U10 se je v metu vortexa najbolj odrezala Sinja Mežnar, ki je zmagala.
Ana Dular pa je ravno tako v kategoriji U10 v teku na 300m v cilj pritekla kot druga.
V kategoriji U12 je med deklicami v teku na 60m zmagala Zarja Fabjan, med dečki se je v metu vortexa izkazal Erik Zorman, ki je vrgel vortex najdlje in zmagal.

Erik je nastopil tudi v teku na 60m, kjer pa je zasedel drugo mesto. V metu vortexa je nastopil tudi Jakob Čop, katerega daljava je zadoščala za tretje mesto.

Jakob je nastopil še v skoku v daljino, kjer je prav tako tretje mesto.


Pri dekletih U14 se je zelo izkazala Tjaša Potočar, ki je zmagal v vseh treh disciplinah v katerih je nastopila (tek na 60m, tek na 300m, skok v daljino).
V tej kategoriji je bila uspešna tudi Saša Kmet, ki je dvakrat osvojila drugo mesto in sicer v teku na 60m in v metu vortexa.

V metu vortexa je tekmovala tudi Zala Lavrič, ki pa je zasedla tretje mesto.


Pri fantih U14 pa je navdušil Luka Keserič, ki je dosegel kar dva osebna rekorda in sicer v skoku v daljino in v teku na 300m.  V obeh disciplinah je tudi zmagal. Nastopil je še v metu vortexa, kjer pa je bil drugi.
Primož Potočar pa je bil v isti kategoriji dvakrat drugi, v teku na 60m in v skoku v daljino.

Galerija:

Nahajate se: Domov: / Rudolfovi tedni športa 2010 / Program / Miting mladih

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information