Nahajate se: Domov: / Rudolfovi tedni športa 2010 / Program / Društvo paraplegikov

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja

drustvo-paraplegikov
Predstavitev košarke na vozičkih

LOKACIJA: Osnovna šola Drska

DAN: 15. april 12.30

Naša košarkarska ekipa že kar nekaj časa predstavlja košarko na vozičkih po različnih srednjih in osnovnih šolah, ki pokažejo interes za tovrstno dejavnost. Atraktiven prikaz košarke na vozičkih je za mlade zanimiv in si tekme z veseljem pogledajo. Te tekme imajo predvsem preventivni pomen.

Ob tem opozorijo na vzroke, ki pripeljejo do nesreč in posledično do zloma hrbtenjače in življenja na vozičku (padci z motorjem, nesreče z avtomobili, padci z drevesa, padci pri smučanju, skoki v vodo, …)  ter kako tako življenje poteka. Po tekmi se   košarkarji z učenci in dijaki pogovarjajo, jim povejo svoje življenjske zgodbe, kaj je njih pripeljalo na voziček, s kakšnimi težavami so se spopadali, kako živijo, …

Predstavitev košarke na vozičkih

Na tak način želimo tudi osveščati mladino, da ljudje na vozičku prav tako živijo naprej in se želijo čim več udejstvovati v različnih dejavnostih, se zaposliti, skratka živeti polno življenje. Ovire o katerih govorijo v zvezi z invalidi pogosto niso le fizične narave temveč so v glavah ljudi, ki drugačnosti ne sprejemajo.
Predstavitev košarke na vozičkih smo imeli med drugim tudi v naslednjih šolah: OŠ Šentjernej,  OŠ Sevnica, OŠ Žužemberk, OŠ Škocjan, OŠ Dragotin Kette, OŠ Grm.

Namen imamo igrati še po vseh drugih osnovnih šolah, trenutno je dogovorjeno za tekmo na OŠ Drska, ki bo 15. aprila 2010 ob 12:30.

Naš namen in program športa je prikazat športno dejavnost po vseh šolah na Dolenjskem, katere so dostopne z invalidskimi vozički. Naslednja je OŠ Mirna peč, potem OŠ Bršljin, …

Športni referent
Mirko Sintič

Nahajate se: Domov: / Rudolfovi tedni športa 2010 / Program / Društvo paraplegikov

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information