Nahajate se: Domov: / Rudolfovi tedni športa 2007 / Program / Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajina in Posavja

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajina in Posavja

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja združuje invalidne osebe trajno vezane na invalidski voziček predvsem zaradi prometnih in drugih nesreč, operativnih posegov in obolenj na hrbtenjači. Delujemo že 28. leto in imamo preko 100 članov.

V tem času so se naši programi občutno razširili, saj se sproti  prilagajamo potrebam.  

 

Društvo izvaja posebne socialne programe za svoje  člane na področju Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Ti programi so predvsem prevozi, odprava arhitekturnih ovir, izobraževanje, preventivni zdravstveni programi, dobava ortopedskih pripomočkov, kultura in vrsto drugih aktivnosti.

Naš cilj je omogočiti vključevanje težjih invalidov v aktivno življenje k čemur pripomore tudi seznanjanje širše javnosti.

Ena pomembnejših dejavnosti za invalide na vozičkih je šport. Imamo močno košarkarsko ekipo s katero nastopamo tudi v državni ligi, na raznih mednarodnih turnirjih in v propagandne demonstracijske namene.Šport invalidov je zelo pomembna vsebina za ohranjevanje zdravja in vzdrževanje psihofizične kondicije, ki je prepotrebna za premagovanje ovir, ki jih invalidnost povzroča ter s tem kakovostno življenje.  V svojih vrstah imamo posameznike, ki nastopajo v državni reprezentanci v košarki na vozičkih in drugih športnih panogah.

Med drugimi športnimi aktivnostmi vsako leto organiziramo mednarodni turnir v košarki na vozičkih z udeležbo ekip iz različnih držav. Letos sodelujejo ekipe iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Slovenije. Turnir je namenjen počastitvi praznika Mestne občine Novo mesto in seznanitvi javnosti o tovrstnih dejavnostih.

Na zadnjih dveh turnirjih smo osvojili drugo mesto, zato imamo tudi sedaj določena pričakovanja.

Letošnji turnir se bo odvijal v soboto, 7. 4. 2007, v športni dvorani Marof v Novem mestu od 9. do 16. ure.

Razpored turnirja:

    9.00 DP Novo mesto : RSV Karanten
    10.30 KK Zagreb : KK Gradiška
    12.00 tekma za 3. mesto
    13.30 tekma za 1. mesto (FINALE)

Spletna stran: www.drustvo-para-nm.si/

Predstavitev društva in razpis turnirja

Nahajate se: Domov: / Rudolfovi tedni športa 2007 / Program / Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajina in Posavja

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information